Η online παρουσία σου είναι το πιο σημαντικό έξοδο που θα πρέπει να κάνεις.

Είμαστε τυχεροί που στις μέρες μας μπορούμε να το βρούμε σε διάφορες τιμές, σε διάφορους τύπους, και με διαφορετικό στυλ, μεταξύ άλλων. Ο στόχος είναι ένας: να δηλώσεις με έναν ξεκάθαρο και όμορφο αισθητικά τρόπο το ποιος είσαι, τι κάνεις ή τι πουλάς, ποιος θα πρέπει να ενδιαφέρεται και γιατί, πόσο κοστίζει το προϊόν σου.

Όλες αυτές οι πληροφορίες παλιά δίνονταν με την κατανάλωση απεριόριστων ωρών στο τηλέφωνο με έναν πιθανό πελάτη. Σήμερα, με τον χρόνο να είναι ένα από τα πιο ακριβά αγαθά, μπορείς να εστιάσεις στο να έχεις κέρδος επικοινωνώντας με χιλιάδες πιθανούς πελάτες ταυτόχρονα αντί να σπαταλάς χρόνο με το τηλέφωνο μόνιμα στο χέρι.

Ο Τύπος ήταν ο βασιλιάς

Πριν από πολλά χρόνια, οι άνθρωποι στηρίζονταν στον τύπο για να μάθουν τι είχε συμβεί την προηγούμενη ημέρα. Οι εφημερίδες τυπώνονταν αργά το βράδυ ώστε να έχουν τουλάχιστον στεγνώσει τις πρωινές ώρες πριν τις αγοράσουν οι αναγνώστες! Όσο πιο φρέσκα τα νέα, τόσο αυξανόταν η κυκλοφορία της εφημερίδας.

Η ψηφιακή πληροφόρηση έγινε ο βασιλιάς

Σήμερα, η μυρωδιά του τυπωμένου χαρτιού και του μελανιού έχουν αντικατασταθεί από ψηφιακές εικόνες και κείμενο που είναι - και άλλοτε δεν είναι - ευχάριστα στο μάτι. Και πάλι, όμως, είναι η πληροφορία που μεταδίδεται πολύ ταχύτερα, με περισσότερη ακρίβεια χάρη στις πολλαπλές πηγές και τον ανταγωνισμό, και όλα αυτά βρίσκονται στην άκρη των δακτύλων σου.

Η δικτύωση με τις επαγγελματικές κάρτες

Την προηγούμενη χιλιετία προέκυψαν αρκετά νέα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά ήταν η έννοια της δικτύωσης. Η ανάγκη του να γνωρίσεις όσο γίνεται περισσότερα άτομα ώστε να ορίζεις τον εαυτό σου μέσα από τη δουλειά σου. Αυτό οδήγησε στις μικρές "ταμπέλες" που άρχισαν να κουβαλούν μαζί τους οι άνθρωποι, τις πλέον γνωστές επαγγελματικές κάρτες. Αυτές όριζαν το ποιος είσαι και τι έκανες. Ναι, έκαναν την επικοινωνία μεταξύ των επαγγελματιών πιο εύκολη, όπως επίσης και αύξησαν τον ανταγωνισμό, και δημιούργησαν την αίσθηση του σπουδαίου, του να είσαι κάποιος εάν είχες μια επαγγελματική κάρτα "ταυτοποίησης".

Η δικτύωση μέσω του ιστότοπού σου

Αυτή η χιλιετία έδωσε το έναυσμα για μια πιο ρομαντική παρουσίαση του ποιοι είμαστε. Η τάση της Νέας Εποχής έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να ρίξουν τους τόνους και να αρχίσουν να ψάχνουν για περισσότερες πληροφορίες για το ποιος είναι ποιος και τι κάνει. Έτσι, η έννοια των ιστότοπων αναπτύχθηκε ακόμα περισσότερο, που φυσικά οδήγησε στην ανάπτυξη του προσωπικού branding μέσα από ένα προσωπικό ιστότοπο, πέρα από αυτούς των εταιριών. Ένας ιστότοπος προσφέρει πολλά περισσότερα από μία επαγγελματική κάρτα. Μπορεί να δημιουργήσει μια ολόκληρη κουλτούρα που να σχετίζεται με εσένα και την επιχείρησή σου.